Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Alpesi teasütemény

Alpesi teasütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Alpesi teasütemény

Alpesi teasütemény

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 7 dkg reszelt csokoládé
  • 2 db tojás
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg kristálycukor
  • 10 dkg lekvár
  • 1 kiskanál rum
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.

A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.

A csokoládés tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott(vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezen megsütjük.

A narancs ízesítésű korongok tetejét, nyújtás és formával való kiszúrás után kristálycukorral megszórjuk és úgy sütjük meg.

Három és fél nagy gáztepsire való ez az adag.

A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.

Pléh dobozban tárolva hetekig eltartható aprósütemény.

Tipp / megjegyzés:
Már hetek óta kerülgettem ezt a receptet, hogy elkészítem, sőt már egyszer a narancsot is megvettem neki. Tegnap késő délután gondoltam egyet, és neki álltam, narancs helyett szárított citromhéjjal sütöttem, és a saját készítésű narancs-alma lekvárral töltöttem meg, a tetejét pedig barna nádcukorral szórtam meg. Tényleg nagyon finom kis sütemény! (A recept Vassné Editkétől van)

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére