Alpesi teasütemény
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
A csokoládés tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott(vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezen megsütjük.
A narancs ízesítésű korongok tetejét, nyújtás és formával való kiszúrás után kristálycukorral megszórjuk és úgy sütjük meg.
Három és fél nagy gáztepsire való ez az adag.
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
Pléh dobozban tárolva hetekig eltartható aprósütemény.
Tipp / megjegyzés:
Már hetek óta kerülgettem ezt a receptet, hogy elkészítem, sőt már egyszer a narancsot is megvettem neki. Tegnap késő délután gondoltam egyet, és neki álltam, narancs helyett szárított citromhéjjal sütöttem, és a saját készítésű narancs-alma lekvárral töltöttem meg, a tetejét pedig barna nádcukorral szórtam meg. Tényleg nagyon finom kis sütemény! (A recept Vassné Editkétől van)