Amerikai krémes
Hozzávalók:A tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 7 tojássárgáját összedolgozzuk a cukorral, a vízzel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
A tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokon, 20 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
A pudingport a vízzel és tejjel összefőzzük, és amíg forró hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Lazán átkeverjük.
Ezt a krémet rákenjük a tésztára, majd még visszatesszük a sütőbe 5-10 percig. Ezután hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá felverjük, és a kihűlt amerikai krémes tetejére simítjuk.a tetejét megszórjuk csokival, vagy meghintjük kakaóval.
Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
Sajnos most a 4 dl hab helyett csak 2 dl került a tetejére, mert elfogyott, és nem volt több itthon.