Amerikai krémes Marcsi konyhájából
Hozzávalók:(35×30 cm-es tepsihez): A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat majd elkeverjük.
A lisztet egy tálban elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos keverékhez szitáljuk és kikeverjük. Ezután a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon ( kb. 180 fok ) 20 percig sütjük a piskótát.
Amíg a piskóta sül elkészítjük a krémet. A pudingporból, a tejből és a vaníliás cukorból a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre, közepes hőfokon. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt sütemény tetejére simítsuk rá a felvert tejszínt, majd díszítsük csokoládé reszelékkel.