Főoldal / Desszertek / Ananászos-kókuszos rombusz

Ananászos-kókuszos rombusz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ananászos-kókuszos rombusz

Ananászos-kókuszos rombusz

Hozzávalók:

24×34 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó sütőpor

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin

A tetejére:

  • 1 kis doboz ananászkonzerv
  • 17 dkg kókuszreszelék
  • 22 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál tej
  • 12 dkg vaj vagy margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 perc alatt elősütjük.

A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.

A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről.

Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük.

A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.
A  megsült tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére