Angol szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A 4 ek tejben feloldjuk a szalalkálit.
A 6 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a puha margarint, és ezzel is kikeverjük.
Hozzáadjuk a szalakális tejet, majd a lisztet, és alaposan kikeverjük.
Végül a fehérjehabbal lazítjuk a tésztát, de csak finoman, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A kész masszát 3 felé vesszük. Az egyik marad sárga, a másodikba kakaót a harmadikba ételfestéket keverünk.
Mindegyiket papírral bélelt tepsibe simítjuk, és egyenként kisütjük. ( vigyázz ne süsd túl, mert a vékony a lap hamar kiszárad!)
A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A pudingot sűrűre főzzük a tejben. Ha kihűlt, apránként hozzáadjuk a kihabosított margarint, és elkeverjük.
A krémmel megtöltjük a lapokat. (A tésztaszíneket tetszés szerint lehet variálni.)
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap még finomabb a süti.