Antónia szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lapsütögetést kivéve nagyon egyszerű sütemény, de a tészta állaga jó, csak figyeljetek, hogy 5 darabra vágjátok fel.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, szükség esetén egy pici tejet tegyünk hozzá. Ezután 5 részre osztjuk, és egyenként tepsiméretűre nyújtjuk és 175 fokon 5-6 perc alatt megsütjük őket. (a tepsi mérete kb. 25×38 cm)
A krémhez a tejet, a cukrot, a lisztet és a kakaóport csomómentesre kikeverjük és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
Megtöltjük a lapokat a krémmel.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a tejszínnel és a sütemény tetejére csurgatjuk szépen elkenjük.
Ízlés szerint fehér csokival díszíthetjük, de ez el is maradhat. Másnap szeleteljük.