Főoldal / Desszertek / Anyós szelet Eta módra

Anyós szelet Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Anyós szelet Eta módra

Anyós szelet Eta módra

Hozzávalók:

25*35 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • pici só
  • 1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 28 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 8 egész tojás
  • 0,5 dl rum vagy aroma ízlés szerint
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • porcukor vagy csoki
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.

A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.

A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.

170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.

Anyós szelet Eta módra 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére