Anyós szelet Eta módra
Hozzávalók:25*35 cm-es tepsihez: A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy formázható legyen és két részre osztjuk.
Az egyik tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, majd beletesszük a kivajazott és lisztezett tepsibe (vagy sütőpapírt terítünk bele). A másik lapot is nyújtsuk ki.
A töltelékhez az egész tojásokat a cukrokkal elektromos haberővel habosítsuk ki, majd keverjük el benne a diót és a rumot.
A kész tölteléket öntsük az alsó lapra, majd fedjük be a másik, kinyújtott lappal és villával néhány helyen szurkáljuk meg.
170 fokra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, akkor a tetejét szórjuk meg porcukorral vagy vonjuk be csokival.