Aranygaluska
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt fel futtatjuk.
Majd össze dolgozzuk az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval,
s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapjunk.
Ezután bele gyúrunk 5 dkg margarint, s a tésztát kétszeresére kelesztjük.
Közben a maradék margarint megolvasztjuk, a diót összekeverjük a cukorral.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval feldaraboljuk.
Egy mély tepsit(tortaformát) kikenünk margarinnal, s az aljára rakunk egy sor tésztagaluskát,megszórjuk a cukor-dió
keverékkel,meg locsoljuk az olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin.
Hideg sütőbe tesszük, majd közepes tűzön 35-40 percig sütjük.
Még melegen tálaljuk.Hideg vanília öntettel.