Főoldal / Szárnyas Ételek / Aszalt szilvával, dióval töltött csirke

Aszalt szilvával, dióval töltött csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt szilvával, dióval töltött csirke

Aszalt szilvával,dióval töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell (60 dkg)

A töltelékhez:

  • 20 dkg aszalt szilva
  • 15 dkg darált dió
  • 1 db zsemle
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 db tojás
  • 1 ek étolaj
  • 1 ek méz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsemlét vízben megáztatjuk majd kifacsarjuk.

A csirkemelleket kicsit klopfoljuk és besózzuk.

Az aszalt szilvából, a dióból, a zsemléből, a tojásból és ízlés szerinti mennyiségű fahéjból, jól összedolgozva tölteléket készítünk.
Elosztjuk négyfelé, majd minden csirkemell szelet közepére halmot teszünk belőle. Majd finoman, egyenletesen szétkenjük rajta és szorosan feltekerjük őket. Olajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk.

A fellangyosított mézet összekeverjük az étolajjal, majd megkenjük vele a hústekercseket. Közepes hőmérsékletű (180 fokos) sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére