Aszalt szilvával, dióval töltött csirke
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A zsemlét vízben megáztatjuk majd kifacsarjuk.
A csirkemelleket kicsit klopfoljuk és besózzuk.
Az aszalt szilvából, a dióból, a zsemléből, a tojásból és ízlés szerinti mennyiségű fahéjból, jól összedolgozva tölteléket készítünk.
Elosztjuk négyfelé, majd minden csirkemell szelet közepére halmot teszünk belőle. Majd finoman, egyenletesen szétkenjük rajta és szorosan feltekerjük őket. Olajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk.
A fellangyosított mézet összekeverjük az étolajjal, majd megkenjük vele a hústekercseket. Közepes hőmérsékletű (180 fokos) sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tetszés szerinti körettel kínáljuk.