Asztória szelet
Hozzávalók:A piskótalaphoz:
A csokis laphoz:
Krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
megsütöm a piskótalapot:
A tojások sárgáját kikeverem 2kanál cukorral és a többi hozzávalóval. A fehérjét felverem a maradék cukorral, és a sárga masszával óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és szép pirosra megsütöm.
A csokis lap hozzávalóit összegyúrom, jól nyújtható tésztává.
Kettő lapot sütök belőle.
A vaníliát a tejbe kaparom és felforralom. Hozzáadom a pudinggal és lisztel tejben csomómentesre kevert masszát, besűrítem majd kihűtöm.
A margarint a porcukorral géppel habosra kikeverem, és összekeverem a kihűlt pudinggal.
Összetöltöm a lapokat.
Alulra egy csokis lap kerül amit sárgabarack lekvárral megkenek ,a lekvárra teszem a vaníliás krémet. A piskóta lapot szintén megkenem sárgabarack lekvárral és úgy fordítom a krémre, hogy a lekváros fele kerüljön rá.
Ekkor a piskótalap másik felét is megkenem lekvárral, és ráteszem a krém másik felét.
A csokis lapot szintén lekenem lekvárral és a krémre fordítom.
A felső lapot gőz felett kevés olajjal megolvasztott csokoládéval bevonom.