Főoldal / Desszertek / Asztória szelet

Asztória szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Asztória szelet

Asztória szelet 2

Hozzávalók:

A piskótalaphoz:

  • 3 tojás
  • 4 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • fél cs. sütőpor
  • fél dl étolaj
  • fél dl víz

A csokis laphoz:

  • 15 deka Rama margarin
  • 10 deka porcukor
  • 35 deka liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 1 teás kanál szódabikarbóna
  • 2-3 kanál tej

Krém hozzávalói:

  • 5 deci tej
  • 1 vanília rúd kikapart közepe
  • 2 kanál liszt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 deka Rama margarin
  • 15 deka porcukor
  • sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • 2 kanál olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

megsütöm a piskótalapot:

A tojások sárgáját kikeverem 2kanál cukorral és a többi hozzávalóval. A fehérjét felverem a maradék cukorral, és a sárga masszával óvatosan összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és szép pirosra megsütöm.

A csokis lap hozzávalóit összegyúrom, jól nyújtható tésztává.
Kettő lapot sütök belőle.

A vaníliát a tejbe kaparom és felforralom. Hozzáadom a pudinggal és lisztel tejben csomómentesre kevert masszát, besűrítem majd kihűtöm.

A margarint a porcukorral géppel habosra kikeverem, és összekeverem a kihűlt pudinggal.

Összetöltöm a lapokat.

Alulra egy csokis lap kerül amit sárgabarack lekvárral megkenek ,a lekvárra teszem a vaníliás krémet. A piskóta lapot szintén megkenem sárgabarack lekvárral és úgy fordítom a krémre, hogy a lekváros fele kerüljön rá.

Ekkor a piskótalap másik felét is megkenem lekvárral, és ráteszem a krém másik felét.

A csokis lapot szintén lekenem lekvárral és a krémre fordítom.

A felső lapot gőz felett kevés olajjal megolvasztott csokoládéval bevonom.

Asztória szelet 3.67/5 (33 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére