Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Avokádókrém

Avokádókrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Avokádókrém

Avokádókrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb érett avokádó
  • 1 derezd fokhagyma
  • 1 kanál olíva olaj
  • csipet bors
  • citrom ízlés szerint
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, majd egy kanál segítségéből kikaparjuk a húsát a héjából.

A fokhagymát nagyon apróra összezúzzuk, majd hozzáadjuk az avokádóhoz.

Citromlével, olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.

Tipp / megjegyzés:

Az avokádókrém levegőn gyorsan bebarnul, így ha vendégeknek készítjük célszerű frissen elkészítve tálalni.

Ehetjük pirítósra kenve, de mártogathatunk bele friss zöldségeket is (szárzeller, répacsíkok, kaliforniai paprika)

Az avokádókrém többféle hozzávalóval is megbolondítható, pl: tejföl, mustár, majonéz, menta, vöröshagyma…stb., így mindenki megtalálhatja azt az ízvilágot, ami közelebb áll hozzá.

Avokádókrém 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére