Avokádókrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az avokádót kettévágjuk, kivesszük a magját, majd egy kanál segítségéből kikaparjuk a húsát a héjából.
A fokhagymát nagyon apróra összezúzzuk, majd hozzáadjuk az avokádóhoz.
Citromlével, olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az avokádókrém levegőn gyorsan bebarnul, így ha vendégeknek készítjük célszerű frissen elkészítve tálalni.
Ehetjük pirítósra kenve, de mártogathatunk bele friss zöldségeket is (szárzeller, répacsíkok, kaliforniai paprika)
Az avokádókrém többféle hozzávalóval is megbolondítható, pl: tejföl, mustár, majonéz, menta, vöröshagyma…stb., így mindenki megtalálhatja azt az ízvilágot, ami közelebb áll hozzá.