Babapiskótás habos emeletes élvezet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A leveles tésztát egy 39×30 cm-es tepsinagyságra, kinyújtjuk és tepsibe terítjük.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 8-10-perc alatt készre sütjük.
Egy lábosba tesszük a cukrot és pudingporokat, lassan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük.
Feltesszük gázlángra teljes lángon, és 10-15 perc alatt, állandó keverés mellett, jó sűrűre főzzük. Majd félrehúzzuk a gázról, hozzá keverjük a margarint, és félre tesszük hűlni.
A kávét rumaromával össze keverjük, és ebbe fogjuk a baba piskótákat. (enyhén bele mártjuk, vigyázzunk, hogy ne teljesen ázzon szét)
A tepsiben kihűlt tésztán a fele pudingot egyenletesen elsimítjuk, majd az enyhén áztatott babapiskótát kis hézagonként elosztjuk rajta. A meggyszemeket a hézagok közé tesszük, és a maradék pudinggal befedjük.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.
Habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a háromnegyed részét a pudingra kenjük egyenletesen. A maradék habot tortadíszítő zsákba tesszük majd a sütemény tetejét kidíszítjük vele.
Csokireszelékkel megszórjuk. (ha nincs jó a színes csokidara is rá)
Hűtőbe tesszük, 3-órát állni hagyjuk,majd vizes késsel kockára vágva tálaljuk.
Én ezüst cukor gyönggyel még pluszban díszítettem.