Babérleveles krumplifőzelék fasírttal
Hozzávalók:
A fasírthoz:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megtisztítjuk. Karikára vágjuk, belerakjuk egy 2 literes lábasba és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Sózzuk,borsozzuk, belerakjuk a babérleveleket.
Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a krumpli addig elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük hideg vízzel és elkeverjük. A forrásban lévő krumplira öntjük, elkeverjük, és jól kiforraljuk, besűrítjük.
Elkészítjük a fasírtot. A darált húsba bele ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, végezetül hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Össze gyúrjuk, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle és a forró olajban szép pirosra ropogósra sütjük.