Főoldal / Főzelékek / Babérleveles krumplifőzelék fasírttal

Babérleveles krumplifőzelék fasírttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Babérleveles krumplifőzelék fasírttal

Babérleveles krumplifőzelék fasírttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk.  őrölt bors
  •  só
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. liszt

A fasírthoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 4 ek. zsemlemorzsa
  • 1 egész tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj (a kisütéshez)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk. Karikára vágjuk, belerakjuk egy 2 literes lábasba és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Sózzuk,borsozzuk, belerakjuk a babérleveleket.

Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a krumpli addig elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük hideg vízzel és elkeverjük. A forrásban lévő krumplira öntjük, elkeverjük, és jól kiforraljuk, besűrítjük.

Elkészítjük a fasírtot. A darált húsba bele ütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, végezetül hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Össze gyúrjuk, vizes kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle és a forró olajban szép pirosra ropogósra sütjük.

Értékeld a receptet

Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

A lap tetejére