Bableves kolbásszal
Hozzávalók:
A betéthez:
|
|
Elkészítés:
A babot előző nap beáztatjuk.
A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy fél karikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.
A szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát, fokhagymát. Pár percig pirítjuk.
Hozzá adunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel.
Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük.
A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.
Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!!