Bacon burger
Hozzávalók:A zsemléhez:
A kenéshez:
A húspogácsához:
A zsemlébe:
A hamburger szószhoz:
|
|
Elkészítés:
A zsemle hozzávalót a kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, majd dagasztó programra állítva hagyjuk, hogy a gép dagassza-kelessze a tésztát. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk és 9 egyforma darabba vágjuk a tésztát. (kb. 10-12 dkg/db)
Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól kicsit távolabb, hiszen még kelni fognak. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy a duplájára keljenek.
Amikor a kis gömböcök megkeltek, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-18 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a hamburger szószt. A majonézt, ketchupot, és a mustárt egy tálkában összekeverjük. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott lilahagymát és csemegeuborkát, majd ízlés szerint fűszerezzük a sóval és borssal. Betesszük a hűtőbe.
A marhahúst sózzuk-borsozzuk, majd 9 egyforma méretű gombócot formázunk belőle. (kb 10-12 dkg/gombóc.)
Egy grillserpenyőt vékonyan kiolajozunk, majd kisütjük rajta a bacon szalonnát.
A visszamaradt zsiradékon a felhevített serpenyőben kisütjük a kerekre lapogatott húspogácsákat. Még forrón, minden húspogácsa tetejére 1-1 szelet sajtot teszünk.
A házi készítésű zsemléket kettévágjuk, teszünk bele egy kevés hamburgerszószt, rá a káposztasalátát, paradicsom szeleteket, sült bacont, majd a még forró sajtos hamburgerhús következik. Amire lilahagyma szeleteket és hamburgerszószt teszünk. A zsemle tetejét a helyére tesszük, és el is készült a jól megpakolt szaftos hamburgerünk.
Tipp / megjegyzés:
A házi hamburger nyomába se ér gyorséttermi társainak. Próbáljátok ki ti is, megéri
Ebből a mennyiségből 9 db szép nagy hamburgerünk lesz ami 6-9 főnek elegendő mennyiség.