Bacon köntösben sült karaj indiai serpenyős karfiollal
Hozzávalók:
A karfiolhoz:
|
|
Elkészítés:
A karajt bedörzsöljük sóval, borssal és betekerjük a bacon szeletekkel. Forró sütőben pirosra sütjük, majd amikor kész, letakarjuk alufóliával és állni hagyjuk 10 percet mielőtt szeletelnénk.
A karfiolt rózsáira szedjük, kisebbre vágjuk, majd sós vízben 4-5 perc alatt előfőzzük. Majd leszűrjük és félretesszük.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a zsír és kókuszvaj keverékét. Megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszereket, az apróra vágott chilit, a gyömbért, a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsom konzervet. (ebből nem kell sok, ha valaki nem eszik paradicsomot, ki is hagyhatja, de akkor több vízzel kell felönteni) Hagyjuk pár percig együtt főni, majd kevés vizet adunk hozzá és még tovább főzzük, amíg jó sűrű szósz nem lesz belőle.
A babérlevelet kiszedjük, hozzáadjuk az előfőzött karfiolt, óvatosan összekeverjük majd pár perc alatt összeforraljuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem levelet is. (korianderrel is nagyon finom) Ilyenkor még lehet ízesíteni, sózni, borsozni saját ízlés szerint.
A megsült karaj szeleteket a serpenyős karfiollal tálaljuk.