Baconbe göngyölt sajtos pulykamell
Hozzávalók:32x11x7 cm-es formához
A forma kikenéséhez:
|
|
Elkészítés:
A húst vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk egy kicsit állni.
Egy tálba reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, 2 evőkanál tejfölt, a lisztet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk a masszához a felkockázott, fűszerezett pulykamellet, majd szintén keverjük alaposan össze.
A sütőformát kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a szeletek fedjék egymást, és bőven lógjanak túl a sütőforma oldalán.
Ezután kanalazzuk bele a húsos masszát, majd hajtsuk rá a túllógó bacont. Végül kenjük meg a maradék tejföllel, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. (ezután a formát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire mielőtt betennénk a sütőbe, hogy felfogja az esetleg kifröccsenő zsiradékot)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni, majd óvatosan emeljük ki egy tálcára.
(Mivel én teflon bevonatú formában sütöttem, így a sütési idő alatt a bacon körben is szép pirosra sült. Amennyiben az alja és a széle nem sült szép pirosra, akkor a formából fordítsuk rá a sütőpapírral belelt tepsire, majd tegyük vissza a sütőbe, és pár perc alatt süssük szép pirosra.)
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.