Baconbe göngyölt spárga 2 féle mártogatóssal
Hozzávalók:
A zöld-fűszeres mártogatóshoz:
A 3 borsos mártogatóshoz:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Forraljunk egy széles lábosban annyi vizet, amennyi ellepi a spárgákat.
A zöld-spárga végeit levágjuk, ott ahol fás, de igyekezünk minél zsengébbet venni.
Amikor felforrt a víz egy csipet só kíséretében beledobjuk a spárgákat a vízbe és 3 percig főzzük. Kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük és kihűtjük.
Amikor kihűlt, szorosan körbetekerjük baconnel, majd forró serpenyőben, vagy grillrácson megsütjük minden oldalát, szép piros- ropogósra.
Levesszük a tűzről, kivesszük a serpenyőből és lecsöpögtetjük róla a felesleges zsírt.
A tejfölt mindkét mártogatóshoz jól kikeverjük a sóval.
A zöldfűszereshez felaprítjuk a fűszereket, majd belekeverjük a tejfölbe. Kis tálban kínáljuk.
A borsosnál a tejfölre szórjuk a borsokat, majd szintén kis tálban kínáljuk.
A grissinit pohárba állítjuk, a spárgát lefektetve, vagy szintén pohárba állítjuk. Mellétesszük a mártogatósokat és 1 lime-ot cikkekre vágva. Aki szereti, a spárgát a lime levével lespricceli és úgy mártogatja.
Vendégvárónak és előételnek is tökéletes.
nutsnroll.blogspot.co.uk