Főoldal / Egytálételek / Baconbe göngyölt spárga 2 féle mártogatóssal

Baconbe göngyölt spárga 2 féle mártogatóssal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe göngyölt spárga 2 féle mártogatóssal

Baconbe göngyölt spárga 2 féle mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 500 g zöldspárga
  • annyi szelet bacon, ahány spárgánk van
  • csipet só

A zöld-fűszeres mártogatóshoz:

  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor friss metélőhagyma
  • 1 szál friss bazsalikom levelei
  • só, bors

A 3 borsos mártogatóshoz:

  • 3 dl tejföl
  • zöld- piros és fekete szemes bors durvára törve

A tálaláshoz:

  • Grissini
  • 1 lime
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Forraljunk egy széles lábosban annyi vizet, amennyi ellepi a spárgákat.
A zöld-spárga végeit levágjuk, ott ahol fás, de igyekezünk minél zsengébbet venni.

Amikor felforrt a víz egy csipet só kíséretében beledobjuk a spárgákat a vízbe és 3 percig főzzük. Kivesszük a vízből, lecsöpögtetjük és kihűtjük.
Amikor kihűlt, szorosan körbetekerjük baconnel, majd forró serpenyőben, vagy grillrácson megsütjük minden oldalát, szép piros- ropogósra.

Levesszük a tűzről, kivesszük a serpenyőből és lecsöpögtetjük róla a felesleges zsírt.

A tejfölt mindkét mártogatóshoz jól kikeverjük a sóval.
A zöldfűszereshez felaprítjuk a fűszereket, majd belekeverjük a tejfölbe. Kis tálban kínáljuk.

A borsosnál a tejfölre szórjuk a borsokat, majd szintén kis tálban kínáljuk.

A grissinit pohárba állítjuk, a spárgát lefektetve, vagy szintén pohárba állítjuk. Mellétesszük a mártogatósokat és 1 lime-ot cikkekre vágva. Aki szereti, a spárgát a lime levével lespricceli és úgy mártogatja.

Vendégvárónak és előételnek is tökéletes.

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére