Főoldal / Egytálételek / Baconbe tekert spárga mángoldos medvehagymás szósszal

Baconbe tekert spárga mángoldos medvehagymás szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe tekert spárga mángoldos medvehagymás szósszal

Baconba tekert spárga mángoldos medvehagymás szósszal

Hozzávalók:

  • 16 szál fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db krumpli
  • 6 fej csiperke gomba
  • 3 db paradicsom
  • kakukkfű
  • 4 db mángold levél
  • 10 db medvehagyma levél
  • olívaolaj
  • vaj
  • főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt kakukkfű
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.

Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconbe tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellé rakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.

Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.

Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére