Baconbe tekert spárga mángoldos medvehagymás szósszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconbe tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellé rakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.
Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.
Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.