Baconbe tekert spárga újkrumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A spárga sípokat megpucolom, fás végüket levágom.
A krumplikat megkapirgálom, és a spárgával együtt felteszem őket főni.
A spárgákat 8 perc után kiveszem.
Amikor már nem forró, a spárgákat kettesével betekerem a baconbe, mindegyik kötegre két szelet kerül,és beteszem egy serpenyőbe, melybe olajat locsoltam.
A krumplikat mellérakom, tetejükön egy kis baconnel, fűszerezem, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.
A végén kis időre átállítom grill fokozatra.
Közben elkészítem a szószt.
A tejfölhöz keverem a majonézt, mustárt, fűszerezem, facsarok bele citromot, öntök bele kevés bort, citromos olajat, beleteszem az aprított fokhagymát, egy kevés aprított petrezselymet és kaprot..
Tálaláskor a tányérra locsolok a szószból, elrendezem a spárgát és a krumplit, vágok rá petrezselymet, a spárgára locsolok még szószt, és díszítem paradicsommal.