Baconbe tekert tejszínes sajtos karaj
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A reszelt sajtokat összekeverjük. A tojást egy tányérban enyhén felverjük.
A karaj szeleteket ha túl vastagok lennének kb 1cm vastagra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megforgatjuk a tojásban majd reszelt sajtban és minden szelet húst baconbe tekerünk.
Ezt úgy célszerű elvégezni hogy előre letesszük a 3-3 szelet bacont egymás mellé, majd rátesszük a sajtba forgatott hús szeleteket és ráhajtjuk a bacon túllógó végeit.
A hús csomagokat hőálló edénybe sorakoztatjuk. A főzőtejszínt a tányérban lévő tojás maradékhoz öntjük sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd meglocsoljuk vele az edényben várakozó húst.
Rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük alufóliával (vagy behúzzuk a tálat egy sütőzacskóba) és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Amíg a hús sül, a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A leszűrt burgonyát, a vajjal és tejjel összetörjük, sózzuk és ízlésünk szerint krémesre keverjük.
A megsült húsról levesszük a fóliát, majd fólia nélkül 10 perc alatt pirosra sütjük.
A baconbe tekert tejszínes sajtos karajt a burgonya körettel és savanyúsággal kínáljuk.