Baconös fokhagymás penne olasz színekben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bacont, a szalonnát, s a mángoldot szeletelem, a fokhagymát, zellert, petrezselymet aprítom, a chilit karikára vágom.
A tésztát felteszem főni. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnákat, a fokhagymát, és a chilit, ráteszem a mángoldot, új hagyma zöldjét, kicsit megfonnyasztom. Hozzáadom a leszűrt tésztát, mozzarellát, paradicsomot, a petrezselymet, fűszerezem, összekeverem. Tálaláskor szórok még rá kapribogyót, díszítem chilivel és petrezselyemmel.
Tipp / megjegyzés:
Ez már így is egy igazi olasz pasta lenne, de még tekertem rajta. A zöld színt a mángold, az újhagyma zöldje, a zeller és a petrezselyem adja, a fehéret a mozzarella, a pirosat pedig a paradicsom és a chili. Ezzel összeállt a tricolor.