Baconos hagymás krumpli lángos
Hozzávalók:A lángoshoz:
A mártogatóshoz:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra a bacont vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát héjában megfőzzük.
A burgonyát megtisztítjuk, még melegen krumplinyomón áttörjük. A bacont kipirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Két-három percig dinszteljük.
Az áttört burgonyához adjuk, sózzuk, borsozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Egyforma gombócokat formálunk belőle, ellapítjuk és olajban kisütjük.
A joghurtot elkeverjük a hagymákkal, sóval és a borssal. A lángosokat a hagymás joghurttal tálaljuk.
Készíthetjük maradék főtt krumpliból is!
Adhatunk mellé más öntetet vagy mártogatóst is! /aki nem szereti vagy nem eheti a sok hagymát/
Jó étvágyat kívánok hozzá!!