Főoldal / Reggelik / Baconos-tojásos-virslis zsemle

Baconos-tojásos-virslis zsemle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconos-tojásos-virslis zsemle

Baconos-tojásos-virslis zsemle

Hozzávalók:

  • 2 db zsemle
  • póréhagymás vajkrém
  • 4 szelet bacon
  • 1 db virsli
  • 2 db tojás
  • kb. 5 dkg sajt (trappista)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • metélőhagyma “snidling” (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.

A kibelezett zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel. “Kibéleljük” a zsemléket a baconnal, majd rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).

Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot szórunk. A bacon kilógó végeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.

A megtöltött zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling). Melegen kínáljuk.

Baconos-tojásos-virslis zsemle 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére