Baconos-tojásos-virslis zsemle
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejüket kiszedjük.
A kibelezett zsemlék üregét megkenjük (vastagon) póréhagymás vajkrémmel. “Kibéleljük” a zsemléket a baconnal, majd rátesszük a lereszelt virslit (nagy lyukú reszelőn lett lereszelve).
Mindegyik zsemle közepébe 1-1 tojást beleütünk, majd sózzuk és borsozzuk. Tojásokra reszelt sajtot szórunk. A bacon kilógó végeit ráhajtjuk a reszelt sajtra.
A megtöltött zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tetejét nem tesszük rá) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Ha már megsült, a tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával (snidling). Melegen kínáljuk.