Baconös sonkás paprikás langalló
Hozzávalók:A tésztához:
A kenéshez:
A feltéthez:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon,sonkaszeletek, kápia paprika,újhagyma,hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!