Főoldal / Kelt tészták / Baconös,sonkás,paprikás langalló

Baconös,sonkás,paprikás langalló

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconös sonkás paprikás langalló

Baconös sonkás paprikás langalló 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek joghurt
  • 2 ek kacsa vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 tk só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kk kristálycukor

A kenéshez:

  • 3 dl tejföl
  • 6 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sonka
  • 3 db piros színű kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 csomag újhagyma
  • 25 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A bacont apró kockákra vágjuk. A paprikákat felkockázzuk. Az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.

A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.

A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket: kockázott bacon,sonkaszeletek, kápia paprika,újhagyma,hegyes erős paprika és végül a reszelt sajt.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Baconös,sonkás,paprikás langalló 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére