Főoldal / Szárnyas Ételek / Bácskai csirkemáj

Bácskai csirkemáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bácskai csirkemáj

Bácskai csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 db nagyobb húsos zöldpaprika (tévépaprika)
  • 2-3 db közepes paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • kb. 1 kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt fekete bors
  • fél kiskanál majoránna
  • 1 púpozott kiskanál házi  pirospaprika
  • 1 kisebb hegyes csípős paprika (elhagyható)

A körethez:

  • tarhonya
  • olaj
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.

Az étolajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.

A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.

Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.

Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.

(A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve,megsózva, fedővel lefedve készre pároljuk. Ha úgy látjuk, hogy kevés a víz mennyisége, apránként pótoljuk.)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére