Bácskai csirkemáj
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A májat nagyobb darabokra vágjuk (általában félbe, a nagyobbakat három részre). A hagymát megtisztítjuk, félbehasítjuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsom szárát kimetsszük, még jobb, ha az utóbbi héját is lehúzzuk, és mindkettőt nagyobb (3 centis) kockákra vágjuk.
Az étolajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a hagymát beleszórjuk, kevergetve 6-7 perc alatt szőkére sütjük.
A zöldpaprikát belekeverjük, majd kb. 3 percnyi pirítás után először a májat, újabb 3-4 perc múlva a paradicsomot is hozzáadjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a pirospaprikával fűszerezzük. Aki szereti, vékony karikákra vágott csípős paprikát is tehet bele.
Közepes lángon addig — 7-8 percig — sütjük tovább, amíg a máj meg nem puhul, és leve a lecsóéhoz hasonló nem lesz.
Tálaláskor fölaprított petrezselyemmel meghintjük. Tarhonya illik hozzá köretnek.
(A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntve,megsózva, fedővel lefedve készre pároljuk. Ha úgy látjuk, hogy kevés a víz mennyisége, apránként pótoljuk.)