Bácskai rizseshús
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát is, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük lecsóval, vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot, őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát is. Pörkölt alapot készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. (így átveszik az alapanyagok egymás ízeit) Vigyázzunk ne főzzük túl! Apróra vágott petrezselyem zöldet is tegyünk hozzá, mielőtt egy utolsót keverünk rajta.
Ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk!
Tipp / megjegyzés:
Készíthető friss paprikából és paradicsomból is a lecsó helyett.
Petrezselyem zöld is adható hozzá apróra vágva.