Bagolyszem
Hozzávalók:
A krémhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
Tésztához a 6 tojássárgáját 10 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóval és a szódabikarbónával alaposan összekeverjük.
A fehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a kakaós masszába forgatjuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és alaposan bekenjük a margarinnal. A kakaós masszát elsimítjuk a sütőpapíron.
180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
A 3 dl tejet a 1 vaníliás pudingporral és 1 csapott ek. liszttel sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A margarint a porcukorral kikeverjük, majd apránként belekeverjük a kihűlt pudingot úgy, hogy jó habos legyen. A krémet 2 felé osztjuk, és az egyikbe 2 csomag vaníliás cukrot a másikba 1 ek.kakaót keverünk.
A kisült lapot megkenjük először a vaníliás krémmel, majd ennek a tetejére simítjuk a kakaós krémet. A tészta hosszabbik oldalának a szélére egymás mellé vízszintesen 2 db banánt helyezünk el, és mint a piskótatekercset a sütőpapír segítségével feltekerjük. A tekercset egy tálcára tesszük. Hűtőbe tesszük hűlni, de lehet mélyhűtőbe is tenni fagyasztani, úgy is nagyon finom.
Be lehet vonni csoki mázzal, melyet a Kati tortabevonón leírtak szerint kell elkészíteni. (Vagy lehet 10 dkg étcsokit, 1 ek. kakaót és ½ dl vizet gőz felett felolvasztani, jól kikeverni és beletenni 5 dkg margarint, mellyel szintén jól kikeverni, ráönteni a sütire, és kissé elsimítani.)