Főoldal / Desszertek / Bajadera

Bajadera

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bajadera

Bajadera

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 0,5 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió 
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. vaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet a cukorral felforraljuk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, a kekszet és a diót.
Elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót.

(Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.)

Egy szögletes formát kibélelünk folpackkal, majd belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval. (persze rétegezhetjük fordítva is)
Hűtőben tároljuk, majd kockákra vágva kínáljuk.

Bajadera 4.30/5 (10 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére