Bakonyi húsgombóc galuskával
Hozzávalók:A gombás szószhoz:
A húsgombócokhoz:
|
|
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a tojással és zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és apró gombócokat formázunk belőle.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk.
Forró olajban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és további 3-4 percig pirítjuk.
Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és további 25 percig főzzük alacsony hőfokon, többször megkeverve.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, majd további 5 percig főzzük. Végén ízesítjük ha szükséges, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Galuskával esetleg spagettivel vagy makarónival tálaljuk.