Főoldal / Sertés ételek / Bakonyi húsgombóc galuskával

Bakonyi húsgombóc galuskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bakonyi húsgombóc galuskával

Bakonyi húsgombóc galuskával

Hozzávalók:

A gombás szószhoz:

  • 2 ek. étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 dl húsleves alaplé (ha nincs, víz is megteszi egy húsleveskockával)
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • 1/2 csokor petrezselyem

A húsgombócokhoz:

  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 1 db tojás
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst összedolgozzuk a tojással és zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és apró gombócokat formázunk belőle.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk.

Forró olajban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát és további 3-4 percig pirítjuk.
Félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük az alaplével.
Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük, majd hozzáadjuk a húsgombócokat és további 25 percig főzzük alacsony hőfokon, többször megkeverve.

A tejfölt simára keverjük a liszttel, ráöntjük a gombócokra, elkeverjük, majd további 5 percig főzzük. Végén ízesítjük ha szükséges, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

Galuskával esetleg spagettivel vagy makarónival tálaljuk.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére