Főoldal / Szárnyas Ételek / Bakonyi pulykatokány

Bakonyi pulykatokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bakonyi pulykatokány

Bakonyi pulykatokány

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felsőcomb csont nélkül
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 ek finom liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk őrölt fekete bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulyka combot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk.

Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.

A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.

Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Bakonyi pulykatokány 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére