Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon hirtelen átsütjük mind két felét majd félretesszük.
A szalonnát apró csíkokra szeleteljük majd zsírjára sütjük.
A hagymát finomra vágjuk a paprikák belső részét kivágjuk majd felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonna zsírján üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
Beletesszük a húst és tartalék lángon tovább főzzük. Ha már megpuhult behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk és lassan a raguhoz adjuk, és pár perc alatt összefőzzük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Egy evőkanál étolajjal elkeverjük, hogy ne tapadjon össze.
A bakonyi sertés szeletet a tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!