Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Balzsamecetes vegyes saláta

Balzsamecetes vegyes saláta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Balzsamecetes vegyes saláta

Balzsamecetes vegyes saláta

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű alma
  • fél kiló burgonya
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • csipet bors
  • 3 darab retek
  • fél citrom leve
  • egy fél kígyóuborka
  • 1 kicsi lilahagyma
  • 20 deka húsos házi füstölt szalonna
  • gránátalma
  • 3 db sonkás kockasajt
  • egy fél kaliforniai paprika
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
(A szétfőlős burgonya erre nem jó, csak a lisztes)
Amikor megfőtt leszűrjük és kihűtjük.

A szalonnát szintén vékony kis kockákra vágjuk és rozsdásra kisütjük. Majd kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

A többi hozzávalót is kis kockákra a hagymát karikákra felvágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, hogy ne barnuljon meg.
Amikor a burgonya és a szalonna meghűlt, az összes hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és a gránátalma magokat.

Hagyjuk összeérni, és egy fél óra múlva tálaljuk.
Önálló ételként vagy sültek mellé kiváló saláta.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére