Főoldal / Desszertek / Banán palacsinta

Banán palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Banán palacsinta

Banán palacsinta

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 6 db tojás
  • kb. fél bögre dió, lenmag, szezámmag, napraforgómag vegyesen
  • 1 kávéskanálnyi reszelt gyömbér
  • 1 kicsi citrom lereszelt héja
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • kb. 2 dkg vaj a masszába és egy kevés a serpenyőbe
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 2dkg vajat megolvasztjuk.
Amíg hűl, a többi hozzávalót egy aprítógépben összekeverjük.

Hozzáadjuk a kihűtött olvasztott vajat is és elkeverjük. Egy kisméretű palacsintasütőben kevés vajon (hogy ne ragadjon le)8 db, kb. 13-14 cm az átmérőjű palacsintát sütünk belőle.

Tetszés szerinti öntettel, vagy lekvárral kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Mivel a másodikat nem tudtam jól megfordítani, kitaláltam, hogy lefedve sütöm az első oldalt, mert akkor nem marad folyós a teteje, mire fordítani kell. Jó ötletnek bizonyult, mert így szépek maradtak.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére