Banános dióval töltött palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A panírhoz:
|
|
Elkészítés:
A liszthez hozzá adjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a sót, és elkeverjük. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)
Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.
Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk ki 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ezzel merjünk ki a palacsintatésztából, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve oszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, (falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna). Fordítsuk meg, és a másik oldalt pirulásig süssük.
Borítsuk tányérra.
Folytassuk a sütést, amíg el nem fogy a tésztánk.(közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt)
A töltelékhez a banánt alaposan törjük össze, és a hozzávalókkal alaposan keverjük ki.Töltsünk meg minden palacsintát vele.Két szélénél hajtsuk be és tekerjük fel.
A diót keverjük ki a porcukorral, és a prézlivel.
A palacsintát előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül a diós keverékben forgassuk meg és süssük ki olajban.