Barackos csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst, sózzuk, borsozzuk.
A hagymát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk.
A barackot félbevágjuk, kimagozzuk.
A fél barackokat, teflon serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk.
Mélyebb serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd a húst, a rozmaringággal együtt megpirítjuk.
Hozzáadjuk a hagymát, még kb 5 percig pirítjuk.
Ráöntjük a húslevest és a narancslevet, sóval, borssal ízesítjük, majd még 5 percig forraljuk.
A rozmaringot kiszedjük, utána kiemeljük a hússzeleteket, és félretesszük, lehetőleg meleg helyre, hogy ne hűljön ki.
A megmaradt szaftba szórjuk az étkezési keményítőt, majd beletesszük a fél barackokat, összeforraljuk, és a hússal együtt tálaljuk.
Köretnek párolt rizst szoktam hozzá készíteni.