Barackos linzerszelet
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A szárazanyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a kemény zsiradékot (gyorsan dolgozzunk, mert a linzertésztában nem olvadhat el a zsiradék). A tojássárgával és a citromlével összegyúrtjuk a tésztát. Kétfelé vesszük és 30 percre hűtőbe tesszük.
A pudingot a tejben az édesítővel megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A kihűtött pudingba belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk a barackot, majd lágyan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
A z egyik tésztacipót lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy 23 x35 cm körüli tepsibe simítjuk.
Ráöntjük a tölteléket, és befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Lekenjük egy kis tejföllel, de lehet tojással is.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihűlt állapotában tepsistől a hűtőbe tesszük fogyasztásig.
Kellemes – ízletes sütemény, édesítővel készítve cukorbetegek is fogyaszthatják .