Barackos piskótakocka
Hozzávalók:Az alsó tésztához:
A piskótához:
Valamint:
|
|
Elkészítés:
A barackokat kimagozzuk és 4 felé vágjuk.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, ha elválik az edény falától, belenyomogatjuk egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A negyedelt barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a sütőben 25 perc alatt elősütjük.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab is. (ez egy kakaós piskóta)
Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, majd ráöntjük a kakaós piskótatésztát a tetejére.
Visszavesszük a sütőbe, és további kb. 20 percig sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.