Barackos szelet Eta módra
Hozzávalók:(egy magas falú nagy gáztepsihez)
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, majd ráöntjük a fehér masszát és elsimítjuk rajta. Ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Hagyjuk kihűlni.
A vaníliás krémhez a pudingokat megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben. Langyosra hűtjük majd hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat.
A vaníliás krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük.
Ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk vagy olvasztott fehér csokival cifrázzuk.
(Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)