Főoldal / Desszertek / Barackos szelet Eta módra

Barackos szelet Eta módra

 Barackos szelet Eta módra

Barackos szelet Eta módra

Hozzávalók:

(egy magas falú nagy gáztepsihez)

  • 10 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 30 dkg vaj (vagy margarin)
  • 30 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • Egy nagy üveg sárgabarack kompót

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • fondant virágok (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az aljára belerakjuk a lecsepegtetett sárgabarack darabokat, majd ráöntjük a fehér masszát és elsimítjuk rajta. Ennek a tetejére öntjük óvatosan a barna masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk a tepsiből, így a barackos rész kerül felülre. Hagyjuk kihűlni.

A vaníliás krémhez a pudingokat megfőzzük a vaníliás cukorral a tejben. Langyosra hűtjük majd hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat.

A vaníliás krémet a kihűlt tésztára simítjuk.
A kész sütit a hűtőbe tesszük dermedni, majd olvasztott étcsokoládéval megkenjük.

Ízlés szerint fehér csoki darabokkal megszórjuk vagy olvasztott fehér csokival cifrázzuk.
(Én még virágokkal is díszítettem, de ez elhagyható.)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére