Bárány torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra kavarjuk a hideg vízzel, hozzáadjuk a lisztet, a citrom levét, és a legvégén a tojások kemény habját.
A Bárányformát kivajazzuk, beletöltjük a tésztát, 150 fokon kb 30percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük hogy elkészült e)
Míg a tortalap sül elkészítjük a krémet:
A tej felét a 2 kanál cukorral felfőzzük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tej másik felével, mikor a cukros tej forrni kezd, folytonos keverés mellett, hozzáadjuk a lisztes tejet és addig főzzük míg jó kemény krém állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és apránként belekavarjuk a kihűlt krémbe.(ízesíthetjük citromlével, rumaromával)
Miután kihűlt a piskótabárány hosszába kettévágjuk, és megtöltjük a krém egy részével.
A többi krémmel bevonjuk a báránykát, és tetszés szerint díszítjük.