Bazlama
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szárított élesztőt elkeverjük a cukorral és 0,5 dl langyos vízzel. Meleg helyen 10-15 perc alatt hagyjuk felhabosodni.
A lisztet a mixer táljába szitáljuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olíva olajat és a görög joghurtot. Dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni.
Közben adagoljuk hozzá a langyos vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon és ne legyen ragadós. ( Nekem összesen kb. 2 dl kellett )
5 percig dagasztjuk, majd nyújtólapon még kézzel átgyúrjuk. Letakarva hagyjuk pihenni 20 percet.
Egy közepes méretű serpenyőt felmelegítünk. Közben a tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk a serpenyő méretére. (Annyira jó állagú volt a tészta, nem kellett egyáltalán lisztezni, nem ragadt le.)
Lekenjük őket olajjal és mindkét oldalán megsütjük a serpenyőben. Akkor jó, ha szép aranybarnára sül.
Egy mély jénaiba tesszük a kisült kenyereket, tiszta konyharuhával letakarjuk, hogy puha maradjon míg a többit is kisütjük.
Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is.
Tipp / megjegyzés:
Török joghurtos lapos kenyér.
A grillezések idején is érdemes kipróbálni, egyszerű és gyorsan készen van.