Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel
Hozzávalók:
A kroketthez:
|
|
Elkészítés:
A hús készítése:
A lisztet az őrölt bazsalikommal és a borssal, sóval összekeverem.
A csirkemelleket 6-7 centis kockákra vágom a lisztes keverékben megforgatom.
Az olajat felhevítem a csirke darabokat átforgatom és félig megsütöm. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, és beleteszem a leveskockát valamint még egy kevés bazsalikomot. A húst puhára párolom.
Amikor már a hús omlóssá válik, a tejszínt a megmaradt bazsalikomos liszttel csomómentesre kikeverem, és a hús szaftját behabarom vele.
A krokett készítése:
A főtt áttört kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrom, és 21,cmes rudat sordok belőle melyet 3-4 cm-es darabokra vágok, majd bő forró olajban kisütöm