Bécsi sajtos-sonkás tekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez :
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit némi langyos vízzel összegyúrjuk úgy, hogy nyújtható, közepesen kemény tésztát kapjunk majd egy órát pihentetjük.
Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk a vörös hagymát. Kis olajon lassan párolni kezdjük. Közben felvágjuk a sonkát, szintén apróra, ezt is hozzáadjuk a fűszerekkel együtt.
Öntünk alá egy kis vizet, és úgy negyedórát pároljuk – amíg az összes víz elpárolog, és a hagyma is megpuhul.
Elzárjuk alatta a gázt. Felverjük a két tojást sóval, borssal, kis őrölt köménnyel, reszelünk bele jócskán szerecsendiót, majd 15 dkg sajtot is.
Összekeverjük és félretesszük.
A tésztát alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk egészen vékonyra, téglalap alakúra, és kirakjuk bécsi szeletekkel úgy, hogy a széleken kb. 3 centit üresen hagyunk.
A sonkaszeleteken szétterítjük a tölteléket, erre pedig rásimítjuk a sajtos tojást. Feltekerjük, paprikás tejföllel lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Úgy tíz perc múlva szeleteljük mindenki örömére.
Jó étvágyat kívánok!