Békaszáj
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három részre osztjuk cipókat formázunk belőle, amiket folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.
Az egyik cipót lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle, amiknek közepére lekvárt teszünk. Félbehajtjuk, és a szélét finoman az ujjainkkal összenyomjuk. (ne nagyon, hogy sütés közben kicsit ki tudjon nyílni).
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is. A szaggatástól maradt darabkákat összegyúrjuk, és ha van lehetőség ezt is egy keveset hideg helyen pihentetjük, mert ha nem, nem fog olyan szépen kinyílni, mint az előbbiek.