Békaszáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Békaszáj

Békaszáj recept

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 35 dkg vaj (vagy margarin)
  • 150 ml tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 10 dkg lekvár/dzsem (savanykás)

A hempergetéshez:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 ek porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három részre osztjuk cipókat formázunk belőle, amiket folpackba csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára.

Az egyik cipót lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk belőle, amiknek közepére lekvárt teszünk. Félbehajtjuk, és a szélét finoman az ujjainkkal összenyomjuk. (ne nagyon, hogy sütés közben kicsit ki tudjon nyílni).

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Ugyanígy járunk el a másik két cipóval is. A szaggatástól maradt darabkákat összegyúrjuk, és ha van lehetőség ezt is egy keveset hideg helyen pihentetjük, mert ha nem, nem fog olyan szépen kinyílni, mint az előbbiek.

Békaszáj 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére