Főoldal / Befőzés / Birsalma kompót

Birsalma kompót

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Birsalma kompót

Birsalma kompót

Hozzávalók:

  • 7,5 dl fehérbor
  • 1,5 birsalma vagy körte
  • 1 dl citromlé
  • 2 rúd vanília
  • 30 dkg befőzőcukor
  • kevés friss gyömbér
  • 3 dl körtepálinka
  • 3 szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • 4 db fél literes üveg
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A gyümölcsöt ronggyal megdörzsöljük, négybe vágjuk, meghámozzuk, magházát kivájjuk.

A gyümölcshúst gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük a citromlével (így nem fog megbarnulni, és megőrzi szép színét.)

Az üvegeket kimossuk, lecsepegtetjük.

A bort felforraljuk a cukorral, a vaníliarúddal (kettéhasítva), a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal.

Belekeverjük a gyümölcsgerezdeket, és 30 percig főzzük.

A birset (a fűszerek nélkül) üvegekbe szedjük.

A levet még egyszer felforraljuk, belekeverjük a pálinkát, és a gyümölcsre szűrjük.

Az üvegeket lezárjuk, és dunsztba, majd ha lehűlt benne hűvös helyre tesszük.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére