Birsalma kompót
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A gyümölcsöt ronggyal megdörzsöljük, négybe vágjuk, meghámozzuk, magházát kivájjuk.
A gyümölcshúst gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük a citromlével (így nem fog megbarnulni, és megőrzi szép színét.)
Az üvegeket kimossuk, lecsepegtetjük.
A bort felforraljuk a cukorral, a vaníliarúddal (kettéhasítva), a gyömbérrel, a szegfűszeggel és a fahéjrúddal.
Belekeverjük a gyümölcsgerezdeket, és 30 percig főzzük.
A birset (a fűszerek nélkül) üvegekbe szedjük.
A levet még egyszer felforraljuk, belekeverjük a pálinkát, és a gyümölcsre szűrjük.
Az üvegeket lezárjuk, és dunsztba, majd ha lehűlt benne hűvös helyre tesszük.