Birsalmasajt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szép, érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjával együtt forró vízben puhára főzzük.
Szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük.
Az áttört gyümölcsöt lemérjük és egy kg gyümölcsre 80 dkg cukrot számítunk.
Az áttört gyümölcsöt, egy széles lábosban addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy kavarás közben a lábos alját is látjuk.
Tetszés szerinti formákba öntjük,ami lehet puding, őzgerincforma, mély kistányér stb. A kiöntéssel siessünk, mert gyorsan megköt.
Kiöntéskor szórhatunk bele vékonyra vágott, hámozott mandulát vagy tisztított diót is.
Másnap pergamenpapírra kiborítjuk és száraz, langyos helyen tartjuk 2—3 hétig, amíg a külseje egészen megszikkad.
Időnként megforgatjuk. A végén celofánpapírba csomagolva száraz helyen tároljuk.
Vékony szeletekre vágva, csemegének fogyasztjuk.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/