Birskocsonya

Hozzávalók:
- birsalma
- befőzési cukor 2:1
Ízesítés:
|
| Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
| Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
| Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
| Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A birsalmákat megmosom, meghámozom.
Felszeletelem, és egy fazékba teszem. Feltöltöm annyi vízzel, hogy jól ellepje és puhára főzőm.
Tiszta vászonruhán átszűröm, és hagyom néhány órát, hogy jól lecsepegjen.
Hozzáadom a citrom vagy narancslevet (ízlés szerint).
Lemérem a levet és főzni teszem.
A cukrot úgy teszem bele ahogy írja a csomagoláson.
Mikor lassan forrni kezd, beleteszem a cukrot, és mikor újra felfőtt 3 percig főzőm.
Forrón üvegekbe zárom.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.