Főoldal / Desszertek / Bodzavirág palacsintatésztában

Bodzavirág palacsintatésztában

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bodzavirág palacsintatésztában

Bodzavirág palacsintatésztában

Hozzávalók:

  • 10 db bodzavirág
  • liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

Az egész tojásokat simára keverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, majd felhevítjük. Egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok) Végül mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.

Tipp / megjegyzés:
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére