Bodzavirág palacsintatésztában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat simára keverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe bőségesen olajat öntünk, majd felhevítjük. Egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajban a virágok) Végül mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.
Tipp / megjegyzés:
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.