Bolognai spagetti Erzsike konyhájából
Hozzávalók:
A körethez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A bolognai raguhoz vágjuk fel apró darabokra a vöröshagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát.
A felhevített olajban kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát. Ha üveges, adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint az oreganoval és a bazsalikommal, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát is. Pároljuk nagyjából negyed órán keresztül, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Forraljuk össze, közben kóstolgassuk, ha szükséges fűszerezzük, ízesítsük.
Főzzük meg a spagetti tésztát forró, sós, olajos vízben. Reszeljük le a sajtot, majd tálalhatunk is.
A spagettire szedünk a bolognai raguból, majd megszórjuk sajttal. Díszíthetjük friss bazsalikommal.