Főoldal / Birka / Marha / Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  •  bors
  •  oreganó
  •  bazsalikom
  •  só
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. cukor

A körethez:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 liter víz
  • 3-4 ek. napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 10 dkg parmezán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bolognai raguhoz vágjuk fel apró darabokra a vöröshagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát.
A felhevített olajban kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát. Ha üveges, adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint az oreganoval és a bazsalikommal, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát is. Pároljuk nagyjából negyed órán keresztül, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Forraljuk össze, közben kóstolgassuk, ha szükséges fűszerezzük, ízesítsük.

Főzzük meg a spagetti tésztát forró, sós, olajos vízben. Reszeljük le a sajtot, majd tálalhatunk is.

A spagettire szedünk a bolognai raguból, majd megszórjuk sajttal. Díszíthetjük friss bazsalikommal.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére