Borjúpaprikás
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával,hozzáadjuk a gulyáskrémet (vagy piros aranyat), és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Ha a hús megpuhult a pörköltet a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp / megjegyzés:
Nem kell hozzá bogrács, hogy ízletes, és szaftos pörköltet készítsünk. Ennek a receptnek kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak.Ráadásul fele annyi idő alatt elkészül, mint a marhából készült változat.